Eşti aici

Micii radiodifuzori acuză un operator de cablu de concurenţă neloială, iar acesta îi ameninţă cu judecata

26 Mai 2014
1297 de afişări
Reprezentanţii unor companii de produse audiovizuale au acuzat luni, într-o conferinţă de presă, compania Starnet de concurenţă neloială şi piraterie, fapt ce le-ar produce daune considerabile. Starnet respinge acuzaţiile şi ameninţă că-i va acţiona în judecată pe organizatorii conferinţei.

Potrivit micilor operatori, Starnet ar difuza filme şi posturi de televiziune prin reţeaua de cablu fără a deţine drepturile respective. „Starnet creează o situaţie de concurenţă neloială. Având o infrastructură bine dezvoltată şi o acoperire naţională, compania oferă ilegal cele mai bune oferte la cele mai mici preţuri, practic înnăbuşind concurenţii mai mici şi obţinând profituri enorme”, se spune într-un comunicat difuzat de Asociaţia Radiodifuzorilor din Republica Moldova.

Preşedintele Asociaţiei patronale a radiodifuzorilor din Moldova, Vladimir Topal, citat de IPN, a menţionat că, deja de trei ani, Starnet oferă abonamente cu peste o sută de posturi TV. Majoritatea nu au drepturi de autor pe teritoriul Republicii Moldova, precum Pervyi Kanal, STS şi TNT din Rusia, Dolce Sport şi Sport.Ro din România, dar şi posturi de filme precum ProCinema şi Premiera. Potrivit lui Topal, compania a fost sancţionată de către CCA cu amenzi, dar şi cu retragerea licenţei, dar a acţionat în judecată decizia consiliului şi a activat în continuare.

„Compania Starnet lucrează fără autorizație (din motiv că IPTV nu este reglementat) şi până acum piratează o lista impunătoare de posturi, astfel creând o concurenţa neloială pe piață”, a declarat şi Ghenadie Osoianu, directorul companiei Elechservice-Grup, care prestează servicii de televiziune în localităţile din nordul Moldovei.

Pe de altă parte, compania Starnet neagă aceste acuzaţii. „În privinţa serviciului de IPTV, trebuie să menţionăm ca Starnet este platforma prin care acest serviciu ajunge în casele utilizatorilor. Partenerul companiei, firma TV BOX, este cel care oferă conţinutul media. Aducem asigurările noastre că toate canalele din grila Starnet oferite spre vizionare clienţilor sunt acoperite cu contracte şi sunt 100% conţinut legal”, a declarat pentru agenţia IPN Irina Ghelbur, purtător de cuvânt al companiei Starnet.

Potrivit acesteia, Starnet va acţiona în judecată „companiile şi persoanele fizice care şi-au permis să denigreze imaginea companiei, astfel prejudiciindu-i activitatea”.

Sursa foto: http://ipn.md