Eşti aici

Moldtelecom a mai exclus un post TV din oferta de programe

09 Ianuarie 2014
3432 de afişări

Postul de televiziune RTR Moldova a fost exclus din oferta de programe Moldtelecom în 4 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat de presă al companiei de televiziune. Acesta este al doilea post scos din lista Moldtelecom după excluderea Accent TV în 3 ianuarie.

Ca şi în cazul precedent, conducerea postului RTR Moldova susține că nu a fost anunţată în prealabil despre decizia Moldtelecomului. Potrivit comunicatului, personalul tehnic al companiei de stat le-a transmis reprezentanților RTR Moldova că ei au executat un ordin emis de superiori pe motiv că nu a fost prelungit contractul de colaborare pe 2014.

”Compania noastră consideră că acţiunile Î.S. Moldtelecom cel puţin nu sunt îndreptăţite şi rezultă din executarea de către administraţia Moldtelecom a comenzilor emise de terţe persoane - comenzilor de ordin economic, din partea structurilor de concurenţă, ori de ordin politic”, se arată în comunicat. În acelaşi timp, reprezentanţii postului învinuiesc administraţia companiei de stat de încălcarea drepturilor consumatorilor, susținând că aceştia nu au luat în calcul interesele telespectatorilor de a viziona ”unul din cele mai populare posturi de televiziune”.

Totodată, directorul postului RTR Moldova, Sergheev Evghenii, a atras atenţia asupra faptului că „întregul buget publicitar destinat televiziunii pentru anul 2013 (cca 250-300.000 euro) a fost alocat posturilor de televiziune aflate în gestiunea media seller-ului Casa Media, fiind astfel excluse din campania publicitară aşa posturi de televiziune precum TV7-HTB, THT-Bravo, RTR Moldova”. Casa Media include posturile Prime, 2 Plus, Publika TV și Canal 3. Presa din Moldova a scris în repetate rânduri că acest grup de televiziuni aparţine politicianului Vlad Plahotniuc.

La rândul lor, reprezentanţii Î.S. Moldtelecom au refuzat să comenteze decizia de a înceta retransmisia postului de televiziune RTR Moldova, anunţă Unimedia.md.

Conducerea RTR Moldova solicită Guvernul efectuarea unei investigaţii pe marginea acestui caz, dar şi examinarea legalităţii acţiunilor administraţiei întreprinderii. RTR Moldova retransmite emisiunile postului de televiziune RTR din Federaţia Rusă.