Maia Sandu a precizat că majoritatea membrilor CA nu au contracarat fenomenele de manipulare din mass-media și nu au reacționat la informațiile cu privire la finanțările netransparente ale unor instituții media.
Membrii CA au fost surprinși de această vizită inopinată. Președintele CA, Dragoș Vicol, a încercat să explice situația, dar premierul i-a răspuns că nu e nevoie de explicații, ci de acțiuni din partea CA, care nu au fost luate la timpul oportun.
Reamintim că și Comisia parlamentară pentru mass-media a dat notă negativă activității CA, respingând, în cadrul audierilor din 3 iulie curent, raportul de activitate al Consiliului pentru anul 2018.
Totodată, unii membri ai Comisiei parlamentare au cerut demisia actualei componențe a CA, reproșându-le că ar fi contribuit la menținerea capturării statului pe domeniul mediatic. Pentru emiterea unui aviz negativ al raportului au votat șase din șapte deputați prezenți.
Președintele Comisiei parlamentare pentru mass-media, Adrian Lebedinschi, a comentat astăzi, 29 iulie, problema demisiei membrilor CA în cadrul emisiunii Media Azi. Lebedinschi a menționat că respingerea raportului CA pentru anul 2018 de către Comisia pe care o conduce a fost mai mult o decizie politică, adăugând că anterior CA nu a fost atât de dur cu presa care a admis încălcări.
Lebedinschi a afirmat în emisiune că deputații vor propune în plenul Parlamentului demisia in corpore a membrilor CA, recunoscând că nu există pârghii legale și că el nu este adeptul operării unor modificări în legislație pentru demisia CA.