Eşti aici

O echipă de jurnaliști a fost agresată și i s-a interzis să filmeze în "Orășelul Demnității"

28 Octombrie 2015
1179 de afişări
Echipa de filmare Publika TV a fost agresată marți, 27 octombrie, de un grup de protestatari din "Orășelul Demnități", potrivit publika.md. Din imaginile video se vede cum protestatarii interzic jurnaliștilor accesul în "Orășelul Demnității", invocând că nu au voie să treacă dincolo de un așa-numit hotar al orășelului.

Publika.md scrie că manifestanţii au devenit agresivi și le-au adresat jurnaliștilor cuvinte și gesturi necenzurate, atunci când aceștia au încercat să filmeze un reportaj. Ulterior, la fața locului au venit două echipaje de poliție pentru a calma spiritele.

Contactat de Moldova-Azi, membrul Platformei „DA” și al Consiliului Marii Adunări Naționale, Vasile Năstase, a declarat că nu știe nimic despre acest incident. “Noi nu dăm legitimații simpatizanților noștri. În Platforma „DA” există grupul de inițiativă (grupul de fondatori) din care fac parte 14, 15 persoane. Iată, dacă cineva dintre noi ar agresa vreodată pe cineva, Platforma „DA” ar purta răspundere de aceasta”.

Năstase nu a exclus ipoteza că cineva dintre persoanele aflate în "Orășelul Demnității",  ar fi ajuns la limita răbdării. El i-a îndemnat pe angajații Publika să apeleze pe viitor la centrul de presă al Platfomei “DA” ”înainte de a face reportaje”.

Sursă foto: captură video publika.md