Eşti aici

Pagina ZdG.md continuă să fie blocată

12 Septembrie 2014
1958 de afişări
Pagina electronică a Ziarului de Gardă a fost blocată în această dimineață. Compania care găzduieşte zdg.md a declarat că e vorba de niște probleme tehnice, dar membrii redacției nu exclud un atac extern drept urmare a publicării unui articol despre mitropolitul Vladimir.

Solicitată de Media-azi, Alina Radu, directoarea săptămânalului “Ziarul de Gardă” a menționat că deocamdată nu se cunoaște motivul blocării site-ului. “Reprezentanții companiei de hosting ne-au spus că e vorba de o problemă tehnică, după care au adăugat că au observat că “cineva umblă” pe site. Prin urmare, nu excludem că ar fi un atac extern drept urmare a publicării articolului „Casa de lux și femeia din spatele ÎPS Vladimir””, a declarat jurnalista.

Artiom Rotari, reprezentantul companiei care acordă hosting, la rândul său, ne-a informat că se lucrează la identificarea problemei care a apărut. “Problema se examinează. Considerăm că e vorba de o depășire a limitei de resurse disponibile, ceea ce înseamnă că site-ul are nevoie de niște optimizări suplimentare, ce ar permite să suporte un număr mai mare de accesări”, ne-a spus operatorul responsabil de suport tehnic.  Acesta nu a negat, însă, un posibil atac extern, care blochează accesul la pagina electronică a Ziarului de Gardă.

Amintim că după postarea articolului „Casa de lux și femeia din spatele ÎPS Vladimir”, la redacția ziarului a telefonat un cetățean, care “a ameninţat cu răfuială fizică” pentru publicarea articolului respectiv. ZdG a depus o sesizare la poliție, solicitând investigarea cazului de amenințare.