Eşti aici

PAS a explicat de ce nu a permis accesul Prime TV la Congresul partidului

11 Septembrie 2017
1182 de afişări
Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au interzis echipei de filmare de la Prime TV să reflecte lucrările celui de-al doilea Congres al formațiunii, pe motiv că postul în cauză nu ar reprezenta „instituții de presă adecvate”, ci „instrumente de manipulare”. Mai mult, PAS a restricționat accesul la evenimentele sale pentru toți jurnaliștii din media-holdingul GMG (Prime și Publika TV) pentru că redacția Publika TV nu a dezmințit imaginile trucate, apărute într-o emisiune din 27 iulie curent, și nu a prezentat scuze publice.

Echipei Prime TV i s-a interzis duminică, 10 septembrie, accesul în sala unde se desfășura cel de al doilea Congres al formațiunii PAS. Potrivit postului, secretarul general al formațiunii, Igor Grosu, a argumentat această decizie prin faptul că nu are încredere în jurnaliștii de la Prime TV.
 
Solicitată de „Media Azi”, purtătoarea de cuvânt a PAS, Cristina Bujor, a confirmat existența unei decizii a acestei formațiuni politice, în conformitate cu care toți jurnaliștii care fac parte din media-holdingul GMG nu vor avea acces la evenimentele partidului, atâta timp cât Publika TV, care face parte din același holding, nu-și va prezenta scuze publice pentru publicarea unor imagini trucate într-o emisiune din 27 iulie de la o conferință de presă a PAS.

„Aceste organizații nu se comportă ca niște instituții de presă adecvate, ele încalcă Codul Audiovizualului și manipulează în cel mai grav mod. În opinia noastră, ele sunt niște instrumente de manipulare. Și noi nu le acceptăm la evenimentele noastre până când nu vor dezminți minciuna și nu vor oferi scuze publice”, ne-a declarat Cristina Bujor.

Precizăm, că după difuzarea de către Publika TV a materialului din 27 iulie cu pozele trucate ale PAS, realizatorul emisiunii „Fabrika”, Cristian Tabără, a recunoscut, în finalul ediției, că pozele erau trucate, motivând că ar fi fost „indus în eroare” de un site de satiră.

Organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu aceste interdicții. Într-o declarație publicată luni, 11 septembrie, acestea au făcut apel către formațiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relațiile cu presa. Totodată, semnatarii declarației  au îndemnat jurnaliștii să respecte Codul deontologic și să nu admită derapaje în abordarea unor subiecte sensibile, cum ar fi cele politice.

Sursă foto: capture Prime.md