Eşti aici

Platforma online Mediaforum.md lansează un ciclu de instruiri la distanţă pentru profesioniştii media din Moldova

09 Martie 2017
1792 de afişări
Platforma online www.mediaforum.md, editată de Consiliul de Presă pentru profesioniştii media din Republica Moldova, lansează un ciclu de instruiri la distanţă pentru reporteri, editori, manageri media şi alţi colaboratori ai redacţiilor din Moldova, dar şi pentru studenţii facultăţilor de jurnalism din ţară.
 
Instruirile vor avea loc prin metodele de webinar şi consultaţii online, iar în calitate de experţi şi moderatori vor fi invitaţi cunoscuţi profesionişti media din străinătate şi din Republica Moldova. Jurnaliştii şi studenţii interesaţi sunt rugaţi să acceseze bannerul „Instruire la distanţă pentru jurnalilşti” de pe site-ul www.mediaforum.md. Atenţie: pentru participare la webinare este nevoie de inregistrare prealabilă. Participarea este gratuită.
 
Primul webinar pentru profesioniştii media şi studenţii facultăţilor de jurnalism din Republica Moldova va avea loc la 13 martie 2017, ora 15.00 şi va fi ţinut de unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie din România, Cătălin Tolontan, autorul şi coautorul mai multor investigaţii soldate cu deschiderea unor anchete penale. Tema webinarului: „Cum utilizăm informaţiile și imaginile preluate de pe reţelele de socializare sau cele trimise de martori?”. În cadrul webinarului, Cătălin Tolontan va vorbi despre dilemele pe care le ridică informațiile primite de jurnaliști de la surse şi va explica modalitățile de utilizare a imaginilor sau înregistrărilor audio preluate de pe rețelele de socializare sau expediate direct pe mail-ul redacției. Discuțiile se vor axa în special pe utilizarea informațiilor şi a imaginilor care ajung la jurnalişti din instituţii de tip închis, cum ar fi internate psihoneurologice, penitenciare, spitale etc.
 
În perioada următoare, pe www.mediaforum.md sunt planificate alte instruiri la distanţă, inclusiv consultaţii online cu experţi din Moldova la următoarele teme:

- „Instrumente de verificare a subiectelor de interes public”
- „Filmările în zone private pentru subiecte de interes public - aspecte legale”
- „Comunicarea jurnaliștilor cu instituțiile publice - sfaturi practice”
- „Cum protejăm imaginea copiilor în subiectele jurnalistice cu conotație negativă - aspecte deontologice”
 
Pentru înregistrarea prealabilă la webinarul din 13 martie 2017 şi pentru informaţii suplimentare despre alte instruiri la distanţă pentru profesioniştii media din Republica Moldova, vă rugăm să accesaţi platforma online www.mediaforum.md.
 
Instruirile se desfăşoară în cadrul proiectului „Stimularea gândirii critice, promovarea metodelor alternative de profesionalizare și stimularea jurnalismului etic pe platforma online a profesioniştilor mass-media www.MediaForum.md”, implementat cu susţinerea Programului Mass-Media al Fundației Soros-Moldova.