Eşti aici

Postul de radio Cryptobox și-a schimbat denumirea în Record

02 Martie 2021
622 de afişări
Postul de radio Cryptobox, care a câștigat o frecvență din Chișinău (107,9 MHz) în cadrul concursului din decembrie anul trecut, și-a schimbat denumirea în Record. Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aprobat modificarea în ședința publică din 2 martie.

Potrivit reprezentanților CA, furnizorul de servicii media încă nu și-a început activitatea și are un termen de șase luni din data obținerii licenței de emisie. Administrația postului a solicitat doar schimbarea denumirii, nu și a conceptului sau structurii editoriale. În cadrul ședinței nu au fost expuse motivele demersului.

Potrivit proiectului editorial, Cryptobox este un post de radio cu un concept generalist, dar cu accent pe subiecte din domeniul tehnologiilor informaționale, cum sugerează și denumirea. Postul de radio este deținut de Bitcoin-Capital, proprietarul căreia este Dmitrii Pavlov. Întreprinderea a fost fondată în 2017. Potrivit datelor publice, pe aceeași adresă juridică este înregistrată încă o companie deținută de Dmitrii Pavlov – casa de schimb valutar Edis-Exchange.

Este deja al doilea post de radio care-și schimbă denumirea, din cele patru posturi noi care au obținut licența de emisie și au câștigat frecvențe în cadrul concursului desfășurat de autoritate pe 23 decembrie. Anterior, compania Radio Lider, care deține postul de radio ROCK’s, unul dintre învingătorii în concurs, a anunțat CA că fuzionează cu întreprinderea Pleiada Auto, proprietara postului de radio Lite FM, schimbând și denumirea în Lite FM.

De altfel, pe piață audiovizuală din Federația Rusă există  postul de radio federal Radio Record, care emite din anul 1995. 

Sursa foto: iStock