Eşti aici

Postul de televiziune Accent TV a fost exclus din oferta Moldtelecom

03 Ianuarie 2014
3687 de afişări

Postul de televiziune Accent TV a fost scos din oferta Moldtelecom la 31 decembrie 2013, ora 23:59, transmite Hotnews.md citând agenţia de presă Omega.

Directorul de publicitate al Moldtelecom, Anna Iavorenco, a declarat pentru Media Azi că între postul de televiziune Accent TV şi Moldtelecom nu a fost prelungit contractul de colaborare. Aceasta nu a precizat dacă au fost respectate condiţiile contractului de ambele părți.

De asemenea, preşedintele CCA Marian Pocaznoi a declarat pentru Hotnews.md că în acest caz nu a fost încălcată legislaţia, deoarece distribuitorul are dreptul să aleagă posturile TV pe care doreşte să le ofere abonaţilor.

Pe de altă parte, directorul Accent TV Roman Malinovski a spus că în noaptea de 31 decembrie reprezentanții postului de televiziune nu au putut contacta pe nimeni de la Moldtelecom, iar a doua zi personalul tehnic al companiei de stat a spus că lipsește semnalul Accent TV. Malinovski a susținut însă că semnalul Accent TV poate fi transmis pe două căi.

În acelaşi timp, Malinoski a spus că nu a primit niciun preaviz din partea Moldtelecomului, în vreme ce reprezentanţii serviciului de presă de la Moldtelecom i-au spus la telefon precum că ei au trimis o scrisoare în acest sens. Malinovski a declarat că se va adresa misiunii OSCE în Moldova, delegaţiei Uniunii Europene și CCA solicitând rezolvarea acestei probleme, legate de activitatea postului.

Anterior, în cadrul ultimei ședințe din 2013, CCA a avertizat public postul de televiziune Accent TV pentru nerespectarea echilibrului şi pluralismului politico-social, în urma examinării raportului de monitorizare a emisiunilor de ştiri cu privire la respectarea principiilor echidistanţei şi obiectivităţii. Unii din membrii CCA au specificat că, potrivit raportului de monitorizare, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova apare preponderent într-o lumină pozitivă pe acest post.