Eşti aici

Premii pentru cei mai buni jurnaliști de mediu

30 Octombrie 2015
1331 de afişări
Mai mulți jurnaliști din presa națională și locală au fost premiați de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM), joi, 29 noiembrie, pentru materiale de mediu realizate în perioada februarie-octombrie 2015. Cei opt câștigători au fost desemnați la două categorii de concurs TV/Radio și presa scrisă/ online în cadrul celei de-a doua ediții a Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”.
Locul I în categoria TV/Radio i-a revenit jurnalistului Adrian Ianovici, de la Radio “Europaliberă”, Lucia Tăut de la Moldova 1 a  ocupat locul II, în timp ce locul III i-a fost acordat  Liubei Şevciuc de la Publika TV, iar Rodion Vîrlan de la Media TV Cimișlia  a luat o mențiune.
În categoria presă scrisă/ online, Svetlana Tataru de la rasputin.md a luat premiul I,  Lia Ciutac de la “Timpul” a obținut locul II, iar locul III i-a revenit Nataliei Junghietu de la “Expresul”. Totodată, jurnalistul de la “Timpul” Dorin Galben a obținut o mențiune.
Jurnaliștii care au luat premiul I au câștigat  un  aparat de fotografiat semi-profesionist, câștigătorii premiului II – câte un dictafon, premiul III și mențiune - discuri de stocare a informaţiei.
 Potrivit organizatorilor, la concurs au fost depuse 47 de materiale semnate de 20 jurnaliști. „Juriul a deliberat foarte mult, materialele înscrise în competiție fiind realizate la un nivel înalt, ceea ce ne dă încrederea că domeniul mediului și a bunei guvernări de mediu intră în atenția mass-media”, a menționat Lilia Curchi, directoare executivă AJMTEM.
Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului AJMTEM „Agenda națională de mediu, prin comunicare, spre o mai bună guvernare a mediului”, finanțat prin Proiectul „Consolidarea guvernării ecologice prin formarea capacităților organizațiilor non-guvernamentale (ONG), finanțat de Uniunea Europeană, Implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).