Eşti aici

Presa ar putea reveni în sala de ședințe a Parlamentului

21 Februarie 2014
1813 afişări

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman a anunţat că jurnaliștii acreditaţi în Parlament ar putea recăpăta accesul în sala de şedinţe, dacă nu vor perturba activitatea deputaţilor, transmite IPN.

Această declarație a fost făcută, vineri, 21 februarie, în cadrul unei întrevederi a președintelui Legislativului cu redactorii-șefi ai principalelor instituții mass-media din Moldova. Totodată, acesta a adăugat că hotărârea va fi adoptată în cazul în care Biroul Permanent al Parlamentului va aproba această soluție.

”Am avut o întâlnire cu o serie de conducători ai instituţiilor de presă. Am făcut acest lucru pentru a avea o comunicare constructivă cu mass-media. Am discutat despre constrângerile existente în raport cu presa, dar şi despre condiţiile pe care le au jurnaliştii pentru a-şi îndeplini misiunea de informare a opiniei publice”, a declarat Igor Corman după reuniune.

În cadrul întâlnirii, Corman a anunțat că a fost găsită o eventuală soluție pentru permiterea accesului jurnaliștilor în sala de ședințe a Parlamentului. El a spus va convoca, tot vineri, o ședință a Biroului Permanent pentru a rezolva situația. ”Voi propune să identificăm această soluție. Să operăm, eventual, anumite modificări la Regulamentul intern, care vizează accesul reprezentanților mass-media în Parlament. Sper că soluția la care vom ajunge va satisface ambele părți”, a precizat Corman.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a decis, joi, 20 februarie, convocarea unei ședințe cu redactorii-șefi și editorii mai multor instituții media, pentru a discuta accesul jurnaliștilor în Parlament.

Recent inaugurata sală pentru presă din Parlamentul renovat a stârnit controverse în rândul instituțiilor mass-media și societății civile, mai ales în contextul în care jurnaliștii și cameramanii nu mai au voie să intre în sala de ședinte a Legislativului sau să stea pe holuri. Anterior, mai mulți jurnaliști şi-au anunțat nemulțumirea referitoare la noile condiții de muncă ale reporterilor acreditați la Parlament. Jurnaliștii sunt de părere că asemenea schimbări pot fi calificate ca o tentativă de îngrădire a libertății presei.