Eşti aici

Propunerile CJI privind optimizarea accesului la informațiile publice au ajuns în Parlament

03 Iulie 2014
1071 de afişări
Proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii privind accesul la informație (art.15, 16) și a Codului contravențional al Republicii Moldova (art.71) a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova ca inițiativă legislativă din partea unui grup de deputați.

Proiectul a fost înregistrat cu numărul 249 pe data de 27 iunie curent de către cinci deputați din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Reformator: Vladimir Saharneanu, Vadim Vacarciuc, Oleg Bodrug, Vadim Cojocaru și Ion Hadârcă.

Conform procedurii, înainte de dezbaterea proiectului în plenul Legislativului, documentul urmează să fie avizat de comisiile parlamentare și Guvernul Republicii Moldova.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea procedurii de înregistrare a cererilor cu privire la accesul la informație, reducerea termenului de prezentare a informației și înăsprirea pedepsei pentru încălcarea legislației privind accesul la informație pentru persoanele responsabile de prezentarea informației.

Propunerile noului proiect de lege au fost formulate în baza studiului "Accesul mass-media la informație în Republica Moldova: probleme și perspective", elaborat de către experții de la Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova”, implementat cu suportul financiar al Civil Rights Defenders, Suedia.
 
Sursa foto: http://mediascop.ro/