Eşti aici

Proteste la sediul Teleradio-Moldova

22 Ianuarie 2016
1729 de afişări
Un grup de susținători ai Platformei „DA”, PSRM și PN au protestat vineri, 22 ianuarie, la sediul Companiei publice IPNA „Teleradio-Moldova”. Ei au cerut televiziunii publice să le acorde zilnic o oră de emisie, de la ora 20.00, ”pentru a informa corect opinia publică”. Totodată, reprezentanții protestatarilor au solicitat ca protestele din capitală să fie transmise live la Moldova 1.

Principala revendicare a manifestanților a fost expusă de liderii lor - Igor Dodon (PSRM), Renato Usatîi (PN) și Vasile Năstase (DA) - într-o discuție cu Mircea Surdu, directorul Moldova 1. Igor Dodon a declarat că rugămintea din partea protestatarilor este ca în fiecare seară „să avem o oră în care să ne expunem”. Vasile Năstase, reprezentantul Platformei „DA” a precizat că ar vrea ca despre proteste să vorbească „cei din PMAN, nu cei din cabinete”. Iar Renato Usatîi a acuzat Moldova 1 că nu l-a invitat în ultimul timp la emisiunile postului.

Mircea Surdu a promis că va discuta acest subiect la Consiliul de administrare al companiei. Totodată, el le-a propus reprezentanților protestatorilor să participe la o emisiune în direct, iar aceștia au acceptat oferta. În cadrul emisiunii ei și-au reiterat revendicările, declarând că pledează în continuare pentru alegeri anticipate și făcând apel către telespectatori să vină la protestele lor.

Precizăm că protestatarii au pichetat joi, 21 ianuarie,  operatorul național „Moldtelecom”, în legătură cu sistarea emisiei postului Jurnal  TV și a altor posturi tv, care transmiteau live protestele din fața sediului parlamentului.