Eşti aici

Publika TV și CCA, obligați să dezmintă informațiile privind activitatea „ilegală” a Companiei StarNet

19 Aprilie 2018
1946 de afişări
Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a obligat, printr-o hotărâre din 17 aprilie curent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) și postul Publika TV să dezmintă informația că „activitatea Companiei StarNet este ilegală de la începutul anului 2011, atunci când CCA a retras autorizația de retransmisie de care dispunea providerul”.

Potrivit hotărârii, dezmințirea trebuie să apară la ediția Știri Publika TV  în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii judecătorești. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în 30 de zile din momentul pronunțării dispozitivului hotărârii.

În mai 2014 reprezentantul Consiliului Coordonator al Audiovizualului Marcel Oțel a declarat în cadrul unei emisiuni la Publika TV că autoritatea de reglementare a domeniului audiovizual a retras în anul 2011 autorizația de servicii cu plată a televiziunii pentru compania StarNet și că operatorul de atunci funcționează ilegal pentru că nu are dreptul să acorde astfel de servicii clienților săi.

Ulterior, StarNet s-a adresat în instanță, declarând că afirmațiile reprezentantului CCA sunt false și că au defăimat reputația profesională a companiei. În consecință, compania a depus acțiune civilă în instanță împotriva CCA.