Eşti aici

Raportorii APCE se declară îngrijoraţi de concentrarea presei în mâinile câtorva politicieni

26 Septembrie 2014
3446 de afişări
Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (CoE), Lise Christoffersen și Piotr Wach, care au întreprins o vizită de documentare în Republica Moldova, şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de concentrarea mass-media în mâinile câtorva politicieni. De asemenea, referindu-se la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, aceştia au anunţat într-o conferinţă de presă că CoE va trimite o misiune de monitorizare a alegerilor, cu accent pe comportamentul presei în campania electorală.
 
”În contextul alegerilor parlamentare CoE va trimite misiuni de observare a alegerilor şi în cadrul acestor misiuni un accent deosebit va fi acordat accesului echitabil la mass-media pentru toţi candidaţii electorali. Am înţeles că presa va fi monitorizată şi de ONG-urile locale”, a declarat Lise Christoffersen la finalul vizitei.
 
De asemenea, ea a manifestat ”o îngrijorare specială faţă de transparenţa în proprietatea mass-media şi concentrarea presei în mâinile câtorva persoane, inclusiv a unor politicieni”.
 
Oficialul CoE şi-a exprimat speranţa că trecerea la televiziunea digitală va îmbunătăţi situaţia în domeniul audiovizualului. ”Urmărim îndeaproape procesul de digitalizare a posturilor de TV şi radio şi sperăm foarte mult că în urma acestui proces cetăţenii din toate colţurile ţării vor avea un acces mai bun la radiodifuzori”, a declarat Lise Christoffersen.
 

Sursa foto: http://gdb.rferl.org