Eşti aici

Se anunţă un august fierbinte pentru Radio Europa Liberă

30 Iulie 2015
1602 afişări
Un autobuz cu însemnele Europei Libere va străbate ţara în lung și în lat, în decursul lunii august, în cadrul Proiectului „Aici este Europa Liberă”, care are scopul de informare, susținere a democrației și de consolidare a comunităților locale. Jurnaliştii acestui post de radio vor realiza reportaje şi vor organiza dezbateri pe teme de actualitate, informează europalibera.org.

Evenimentul va demara sâmbătă, 1 august, la Chişinău. Potrivit Oanei Serafim, directoarea Serviciului pentru R. Moldova al postului Radio Europa Liberă / Libertatea, noul proiect este o încercare a echipei de jurnaliști de a se apropia și mai mult de publicul pentru care muncesc zi de zi. ”Europa Liberă aparţine nu numai jurnaliştilor care au în faţa lor o armă foarte puternică, microfonul, sau camera de luat vederi. Europa Liberă le aparţine, în primul rând, ascultătorilor sau celor care văd emisiunile noastre”, afirma Oana Serafim într-un interviu pentru Europa Liberă.

Organizatorii Caravanei „Aici este Europa Liberă” își propun să descopere cât mai mulți oameni activi, care au inițiat proiecte de succes și care, prin exemplul propriu, i-ar putea inspira și pe alți concetățeni să aducă schimbări pozitive în comunităţile lor.

Caravana va începe la Sărata-Galbenă (Hâncești) și îşi va urma itinerariul de o lună în peste 20 de localități din țară. Partenerii echipei „Radio Europa Liberă” sunt Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Asociaţia Presei Independente, iar parteneri media - posturile de televiziune Moldova 1 şi Canal Regional.