Eşti aici

Simpatizanții Platformei „DA” au protestat în fața sediului postului de televiziune Publika TV

07 Octombrie 2015
1939 de afişări
Zeci de susținători ai Platformei civice "Demnitate și adevăr» (DA), conduși de veterani ai conflictului armat de pe Nistru, au protestat, miercuri,7 octombrie, în fața postului de televiziune Publika TV, scrie presa de la Chișinău. Aceștia au declarat că postul de televiziune este "capturat" de oligarhi și au învinuit administrația instituției de manipularea opiniei publice.

Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care Publika TV reflectă situația din țară, precum și protestele pe care Platforma Civică “Demnitate și Adevăr” le organizează de câteva luni. Ei au scandat ”Vrem informare, nu manipulare!”și le-au reproșat jurnaliștilor  de la Publika TV că „nu respectă codul deontologic”, dar își apără ”patronul”, dezinformând   opinia publică.

În fața protestatarilor au ieșit reprezentanții conducerii instituției, directorul de ştiri Oleg Cristal şi editorul-şef al General Media Grup, Cristian Tabără.  Aceștia au promis că vor invita reprezentanții Platformei în emisiunile  de la Publika TV. În seara aceleiași zile, la emisiunea de dezbateri ”Fabrika” au participat președintele organizației din Chișinău a veteranilor de război de la Nistru, Mihai Tomacinschi, membru al Consiliului Marii Adunări Naționale, și reprezentantul Gărzii Populare a Platformei „Demnitate și Adevăr”, Anatol Macovei.

Anterior, membrii și simpatizanții „DA” au protestat în fața Consiliului Coordonator al Audiovizualului și al Companiei Telaradio-Moldova, cerând demisia conducerii acestor instituții.

Sursă foto: captură video