Eşti aici

SIS a solicitat restricționarea a încă unui site care ar publica informații false

09 Noiembrie 2021
913 afişări
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că a identificat site-ul geopolitika.ro care ar fi promovat informații cu conținut fals. Ordinul privind blocarea site-ului a fost semnat pe 8 noiembrie. Este al cincilea portal vizat de angajații instituției de la începutul stării de urgență pe domeniul energetic.
 
SIS susține că prin conținutul unui articol publicat de geopolitica.ro sunt promovate falsuri privind motivele crizei în sectorul gazelor naturale din Republica Moldova. „Noua putere de la Chișinău a decis să riște ca moldovenii să înghețe peste iarnă doar pentru a se certa cu Rusia”, se spune în material, precum și se vorbește despre „marii strategi din SUA care, împreună cu alți «vizionari» din Ucraina, au găsit formula prin care să falimenteze Gazprom: să oprească livrările de gaz din Rusia către Moldova”.
 
În context, Serviciul solicită resurselor online care au distribuit sau preluat informațiile să le elimine.
 
În total, de la declararea stării excepționale în domeniul energetic, SIS a solicitat blocarea conținutului a cinci site-uri: geopolitika.ro, politnavigator.net, politnavigator.news, aparatorul.md și censor.net. 
 
Decizia SIS a fost luată  în contextul dispoziției Comisiei pentru Situației Excepționale care a oferit instituției acest drept după ce Parlamentul a aprobat Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, în perioada 22 octombrie – 20 noiembrie.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.