Eşti aici

Start vot pentru instituțiile media care candidează la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Profesională Jurnalistică

21 Iulie 2016
1664 de afişări
Consiliul de Presă a dat startul, miercuri, 20 iulie, votării pentru candidaţii la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Profesională Jurnalistică din anul 2016. La concurs au fost admise nouă instituţii mass-media – portalurile Agora.md, Anticorupţie.md, Newsmaker.md, Rise.md, publicațiile Cuvântul, Observatorul de Nord, Ziarul de Gardă, Agenția de presă Info-Prim Neo și postul Radio Chișinău.

Candidații pot fi votați în perioada 20 iulie – 15 noiembrie 2016 pe platforma www.mediaforum.md. Una din condiții este că vizitatorii platformei pot să acorde săptămânal, de la un singur calculator, nu mai mult de 10 puncte candidaţilor preferaţi.

Concursul se desfășoară în patru etape. La prima etapă, 25 mai - 25 iunie, au fost propuse candidaturile participanților - instituțiile mass-media și-au putut propune propriile candidaturi; la fel, dreptul de a propune candidați la concurs l-au avut   consumatorii de media, precum și un grup de experţi, creat în acest sens de către Consiliul de Presă.

În etapa a doua - 20 iulie – 15 noiembrie 2016 – va avea loc procesul de votare a candidaților pe platforma online www.mediaforum.md. Votul publicului va avea totuși  titlu de recomandare, iar cei care vor lua decizia finală privind acordarea sau neacordarea Premiului vor fi membrii Consiliului de Presă.

Cea de-a treia etapă se va desfășura în perioada 15 - 25 noiembrie 2016, când  Consiliul de Presă va cumula punctajul participanților la concurs. Până la 1 decembrie 2016 va fi publicată lista (topul) a trei instituţii mass-media care au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul votului public, selectați de experţii şi membrii Consiliului de Presă.

La ultima etapă, în cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va lua decizia cu privire la acordarea sau neacordarea Premiului în anul 2016.

Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică este un concurs destinat tuturor instituțiilor mass-media din Republica Moldova și se acordă anual de către Consiliul de Presă.

Prin organizarea acestei acțiuni, Consiliul de Presă urmăreşte scopul promovării principiilor etice și deontologice profesionale și recunoașterea meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu. Obiectivele Premiului sunt de a scoate în evidență bunele practici profesionale, a crea o comunitate profesională promotoare de valori deontologice, a contribui la educarea tinerei generații de jurnaliști și a promova imaginea breslei şi jurnalismul de calitate.
 
Sursa foto: www.consiliuldepresa.md