Eşti aici

Subiectul protecției datelor cu caracter personal prin prisma depersonalizării hotărârilor judecătorești revine în actualitate

21 Iunie 2017
1616 afişări
După ce mai mulți jurnaliști au criticat depersonalizarea hotărârilor judecătorești, afirmând că astfel de acțiuni au drept consecință limitarea accesului la datele de interes public, la inițiativa Ministerului Justiției a fost creat un grup de lucru, care a elaborat un proiect de modificare a regulamentului privind publicarea hotărârilor judecătorești. Săptămâna viitoare acesta urmează să fie supus unor consultări publice online.

Contactată de Media Azi, Valentina Grigoriș, directorul adjunct al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, a menționat că grupul de lucru s-a întrunit în mai multe ședințe, iar în cadrul pregătirii proiectului pentru modificarea prezentului regulament  s-a ținut cont de toate recomandările și propunerile parvenite de la organizațiile nonguvernamentale și jurnaliști.  „A fost pregătit un proiect de modificare a regulamentului prezent, care acum se află la coordonare la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Pentru săptămâna viitoare se planifică publicarea documentului pentru consultări publice, iar în câteva săptămâni CSM urmează să organizeze dezbateri publice pe marginea prevederilor proiectului”, ne-a informat Valentina Grigoriș.

Reamintim că, în luna martie curent, pe portalurile instanțelor judecătorești  a dispărut posibilitatea de căutare a dosarelor după numele și prenumele părților implicate, iar hotărârile judecătorești au fost depersonalizate.

Sursa foto:  www.zdg.md