Eşti aici

Un documentar din ciclul „Pur și Simplu” a câștigat Premiul Media ADAMI 2016

29 Noiembrie 2016
2105 afişări
Filmul „Generaţia Emigraţiei”, din ciclul „Pur şi Simplu”, produs de Radio Europa Liberă (Natalia Sergheev, jurnalistă; Alex Blumberg, producător și operator video) a câștigat Premiul I la categoria Tineret a concursului ADAMI Media Prize 2016. Gala de decernare a avut loc pe 24 noiembrie curent la Kiev.
 
Filmul scoate în evidență fenomenul migrației, cu care se confruntă R. Moldova, relatând poveștile a trei tineri nevoiți să-și abandoneze locurile de muncă prost plătite acasă și să plece peste hotare, în căutarea unui trai mai bun.
 
În cadrul ediției curente a ADAMI Media Prize au fost evaluate 208 lucrări ale realizatorilor de film, jurnaliștilor și radiodifuzorilor din țările Parteneriatului Estic (PE).
 
Echipa postului public de televiziune Moldova 1 a transmis în direct evenimentul. De menționat, că jurnaliștii de la Moldova 1 au avut o participare activă în cadrul concursului. Directorul Moldova 1, Mircea Surdu, a înmânat premiul ADAMI Media Prize pentru categoria online (câștigat de reprezentanta Georgiei); producătorul general Moldova 1, Leonid Melnic, a fost președintele juriului la secțiunea TV și Știri; iar prezentatoarea emisiunii „Cine vine la noi?”, Gloria Gorceag,  a fost unul din cei trei moderatori ai Galei ADAMI Media Prize 2016.

Anul trecut, postul public de televiziune a obținut Premiul III la acest concurs cu filmul „Acasă în Marienfeld”, realizat în colaborare cu Deutsche Welle.

Ediția din acest an a Galei Premiilor ADAMI s-a desfășurat sub patronajul Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland şi al reprezentantului OSCE pentru libertatea mass-media, Dunja Mijatović. Premiile ADAMI sunt destinate celor șase țări care fac parte din PE – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina – și se acordă celor mai remarcabile programe de televiziune, cinema și online care promovează tematica integrării și a migrației, încurajând diversitatea etnică, religioasă și culturală.

Sursa foto: www.trm.md