Eşti aici

Un reporter a fost reținut de poliție „pentru șantaj și corupere activă”. Redacția spune că e un act de răzbunare din partea MAI

20 Iunie 2014
1229 de afişări
Jurnalistul Vadim Ungureanu, stagiar la portalul Deschide.md, a fost reținut de către angajații Ministerului Afacerilor Interne pentru 72 de ore, pentru corupere și șantaj. Anunțul a fost făcut chiar de Deschide.md, care scrie că „sediul redacției a fost percheziționat de către angajații Direcției a 5-a Misiuni Speciale din cadrul MAI”. Redacția califică incidentul drept „răzbunare marca MAI”.
 
Fără a da nume, Inspectoratul Național de Investigații a anunțat că a reținut în flagrant un bărbat de 24 de ani din Chișinău, care șantaja persoane cu funcții de răspundere pentru a obține informații compromițătoare despre artiști notorii din Moldova. „Reținerea a reprezentat finalizarea unei operațiuni care a inclus documentarea șantajului și o livrare controlată de material compromițător fals, care ulterior a fost publicat de către bănuit într-o instituție mass-media”, se spune în comunicatul difuzat de MAI.

Potrivit oamenilor legii, victima șantajului ar fi o persoană cu funcție de răspundere care administrează mai multe baze de date ce conțin informații cu caracter personal și secrete de stat, care s-a adresat cu o plângere la Procuratura Generală încă în februarie anul curent.

Redacția Deschide.md califică incidentul drept „o acțiune de răzbunare, bine gândită și instrumentată” din partea MAI, pentru faptul că portalul a publicat în utlimul timp mai multe investigații ce vizează acest minister, multe fiind scrise anume de stagiarul Vadim Ungureanu. „Considerăm că prin dosarul instrumentat împortiva domnului Vadim Ungureanu se încearcă intimidarea redacției Deschide.md”, se menționează în declarația publicată de redacția Deschide.md.
 
Sursa foto: http://deschide.md