Eşti aici

Uniunea Europeană, îngrijorată de concentrarea mass-mediei din Moldova. Premierul Filip: „Ne dorim pluralism media”

03 Aprilie 2017
1545 de afişări
Cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Bruxelles, a făcut un bilanț al progreselor în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, în vigoare de la 1 iulie 2016. Între altele, în cadrul reuniunii s-a discutat și despre problemele cu care se confruntă mass-media din R. Moldova.
 
În declarația comună, UE  și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din sectorul mass-media, în special, în legătură cu fenomenul concentrării proprietăților în mass-media și polarizarea acesteia.
 
În contextul armonizării legislației mass-media, în conformitate cu standardele UE, Consiliul Europei și OSCE, autorităților R. Moldova li s-a recomandat să țină cont de expertiza  Consiliului Europei și OSCE la orice modificare a Codului audiovizualului, să protejeze pluralismul mediatic și mass-media independente.
 
„Ne dorim pluralism media și folosesc inclusiv această oportunitate pentru a invita media internațională să investească în Moldova”, a declarat premierul Pavel Filip după reuniune, în cadrul conferinței de presă comune susținută împreună cu Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.