Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing – Alina Russu, președinta Comisiei Electorale Centrale

23 Septembrie 2016
1812 afişări
Comisia Electorală Centrală (CEC) și-a reînnoit componența, pe 17 iunie curent, iar în fruntea instituției a fost aleasă Alina Russu.

Din 1998 până în 2016, Alina Russu a activat în diferite funcții în aparatul Președintelui Vladimir Voronin și în Fracțiunea PCRM din parlament. Astfel, pe durata celor două mandate ale Președintelui Vladimir Voronin a exercitat funcțiile de referent, consultant principal în Serviciul Acte al Aparatului Președintelui, șefă a Serviciului asistență organizatorică în cadrul Direcției Generale a Aparatului Președintelui; șefă-adjunct, iar apoi șefă a Direcției Generale a Aparatului Președintelui.

Ulterior, din septembrie 2009 până la sfârșitul anului 2014 a fost consultant principal în Fracțiunea PCRM în Parlamentul R. Moldova, iar din aprilie, 2015 până în iunie 2016 -  șefa Cabinetului președintelui Fracțiunii PCRM  în Parlament.

Studiile de licență și le-a făcut la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova, iar cele de masterat – la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele R. Moldova, unde a obținut titlul de magistru în drept internațional public.

Întrucât datele din prima sursă sunt prioritare pentru jurnaliști, am invitat-o la MediaRing pe președinta CEC, Alina Russu, pentru a ne oferi mai multe informații despre organizarea și desfășurarea campaniei electorale. Așteptăm întrebările dumneavoastră timp de o săptămână (23 - 30 septembrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com