Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing – Corina Fusu, ministra Educației

29 Aprilie 2016
1456 de afişări
Fostă deputată în Parlamentul Republicii Moldova în patru legislaturi consecutive, din partea Partidului Liberal, Corina Fusu s-a aflat, între 25 august 2009 și 28 septembrie 2010, la conducerea  Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. În calitate de  președintă și vicepreședintă a acestei comisii, deputata a avut un rol decisiv în pregătirea și adoptarea mai multor legi care reglementează domeniul mass-media.

La 30 iulie 2015 a fost numită în funcția de ministru al Educației al Republicii Moldova, funcție pe care o exercită în prezent. Având și o bogată experiență în jurnalism, actuala ministră a Educaţiei susține introducerea unui curs de educaţie mediatică în şcolile din Republica Moldova, care i-ar ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine fenomenul mass-media.

Nu în ultimul rând, Corina Fusu este cunoscută publicului larg și după emisiunile pe care le realiza la Compania ”Teleradio - Moldova”, unde, alături de alți colegi, a militat pentru transformarea companiei într-una publică, în interesul tuturor cetățenilor.

Acestea, precum și alte aspecte, ar putea fi abordate în cadrul rubricii MediaRing. 
Așteptăm întrebările jurnaliștilor pentru ministra Educației Corina Fusu timp de o săptămână – de azi, până vineri, 6 mai - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com