Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing - Eduard Răducan, Directorul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

10 Februarie 2017
1835 de afişări
În februarie 2016, Media Azi a inaugurat rubrica MediaRing, în cadrul căreia au participat 21 de invitați din diverse domenii, care, direct sau indirect, au tangență cu mass-media, experți europeni și ambasadori. Regula acestei rubrici este că invitații noștri trebuie să răspundă la întrebări adresate de jurnaliști din diferite instituții media, experți sau simpli consumatori de presă. Astfel, anul trecut, cei 21 de invitați au răspuns la peste 400 de întrebări care vizau diverse aspecte ale mass-media.

Reluăm MediaRing-ul și în 2017. Avem multe de spus în cadrul acestei rubrici. Le-am făcut deja o invitație unor patroni din audiovizual, cu care am vrea să discutăm despre mass-media ca afacere și despre modul cum înțeleg ei rolul televiziunilor pe care le  finanțează în afirmarea valorilor democratice. Vă vom informa, pe parcurs, și despre alte subiecte programate pentru MediaRing.

Primul care urcă în ring în acest an este Eduard Răducan, Directorul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Vom discuta despre Legea privind protecția datelor cu caracter personal și campania desfășurată de organizațiile neguvernamentale de media în susținerea jurnalismului de investigație și a accesului la informație. Așa cum consideră experții media, această lege este uneori interpretată în mod eronat de unii funcționari, fapt care limitează accesul presei la informație și libertatea de exprimare.

Eduard Răducan a fost numit în această funcție în aprilie 2016, pentru o perioadă de cinci ani. Anterior, a activat în mai multe funcții – a fost membru al Comisiei Electorale Centrale (decembrie 2011-aprilie 2016); avocat stagiar (2010 – 2011); ofiţer de informaţii la Serviciul de Informaţii şi Securitate (2008 – 2010), şef de secţie la Ministerul Justiţiei (2007 – 2008); vicedirector al Departamentului de Executare, în cadrul Ministerului Justiţiei (2005 – 2007); lector la Academia de Administraţie Publică de pe lângă Preşedintele RM (2004 – 2006); consultant principal în Aparatul Preşedintelui RM (2002 – 2005) etc.

A absolvit două facultăți – de Urbanistică și Arhitectură (UTM) și Drept (USM). Este Doctor în drept.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Eduard Răducan timp de o săptămână – (10 - 16 februarie 2017) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.