Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing - Lilia Palii, Secretar General al Guvernului

21 Octombrie 2016
2199 de afişări
Examinarea în lectura a doua a proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la accesul la informație este tergiversată până acum, deși proiectul a fost votat în primă lectură încă în luna iulie. În aceste condiții, Centrul pentru Jurnalism Independent, autorul proiectului de lege, și-a reluat Campania de advocacy și, la începutul lunii octombrie, a readus în actualitate subiectul în cadrul unei mese rotunde. La eveniment au participat jurnaliști, experți media, deputați, reprezentanți ai societății civile. Nu au dat curs invitației însă responsabilii din Guvern. Ulterior, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități s-a întrunit în ședință pentru a discuta amendamentele făcute de instituțiile statului, dar nu a ajuns la un numitor comun și urmează să revină la acest subiect.

Întrucât Guvernul a prezentat cele mai multe amendamente la proiectul de lege respectiv, ne-am gândit să invităm la MediaRing un reprezentant al Executivului, pentru a răspunde la întrebările jurnaliștilor și a examina cauzele care tergiversează adoptarea legii. Astfel, Guvernul a delegat-o pe Lilia Palii, Secretar General al Guvernului, să participe la MediaRing.

Lilia Palii a fost numită în această funcție pe 14 septembrie 2016, anterior, activând în calitate de Consilier principal de Stat al Prim-ministrului Pavel Filip. Din 2014 până în 2016 a activat în postul de Secretar de Stat la Ministerul Economiei. CV-ul său include și alte posturi responsabile pe care le-a deținut, cum ar fi cea de șefă a Direcţiei generale dezvoltarea mediului de afaceri, la Ministerul Economiei, sau de director al camerei de Licențiere;  Secretar I (probleme economice) în Misiunea Republicii Moldova pe lângă Comunitățile Europene, şefă de secţie la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Este absolventă a Universității Tehnice din Moldova, unde a studiat specialitatea de inginer-economist (1982 / 1986). A studiat, de asemenea, la Institutul de ingineri în construcția comunală din Harkov, Ucraina (1981 / 1982) și la Academia de Administrare Publică pe lângă Guvernul Republicii Moldova (1994 / 1997).

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Lilia Palii timp de o săptămână – (21 - 28  octombrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.