Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing: Tudor Darie, Directorul Grupului New Media

13 Mai 2016
1697 de afişări
În ultimul timp, mediul online a devenit nu doar foarte solicitat, dar și poluat. Oricine își poate crea un blog, indiferent dacă are ce spune, iar unele portaluri de știri pot publica orice conținut jignitor, agresiv, cu atacuri la persoană, fără a fi penalizate pentru aceasta. Rețelele de socializare, Internetul în general, sunt folosite pe post de arme în campaniile electorale, iar mulți actori politici și-au transferat pe Internet luptele cu adversarii lor, declanșând un adevărat război informațional. Internetul se transformă tot mai mult din sursă de informare în sursă de manipulare. Recent, Guvernul a aprobat un proiect de lege supranumit „Legea Big Brother” care, potrivit societății civile, ar trebui să fie expertizat de instituțiile europene înainte de a fi examinat de parlament, deoarece anumite prevederi pe care le conține ar putea limita libertatea de exprimare.
 
Cu alte cuvinte, ar fi multe de discutat despre ceea ce se întâmplă astăzi în spațiul virtual și de aceea ne-am gândit să-l invităm la următorul MediaRing pe Tudor Darie, directorul Interact Media, companie care deține două site-uri media: Agora și EA.md, un cunoscător în materie.
 
Tudor Darie este prezent în domeniul presei online de mai mulți ani. Cel puțin două dintre produsele mediatice în care a fost implicat au devenit foarte cunoscute în R. Moldova - portalul de știri UNIMEDIA (proiectul are acum alți proprietari) – o tribună care s-a remarcat de la bun început prin operativitate și gradul înalt de interactivitate cu cititorii; și portalul de știri Agora.md (unde este co-proprietar), care pune accentul pe evenimentele și subiectele economice de actualitate și, fiind un portal multimedia, oferă informații în format text, foto, infografic, video.
 
Orice întrebare din partea cititorilor este binevenită la MediaRing. Așteptăm întrebările dumneavoastră timp de o săptămână – de azi, până vineri, 20 mai - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com