Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing - Vladimir Cebotari, ministrul Justiției

26 August 2016
2261 de afişări
Vladimir Cebotari este ministrul Justiției în Guvernul Filip, numit în această funcție în ianuarie 2016.
 
A obținut portofoliul de ministru la vârsta de 35 de ani, iar până atunci a ocupat mai multe funcții importante, cum ar fi cea de director general al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (în perioada aprilie-iulie 2015) sau de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor ( 2013–2015).  În calitate de director al Departamentului Juridic al Î.S.C.A. „Air Moldova” (2006-2011) a fost timp de cinci ani Secretar al Consiliului de administrare a acestei instituții.  Anterior a fost  preşedintele Consiliului de administrare a SA „Gara Nord” (2008-2010), președinte al Comisiei Permanente „EUROCONTROL (2012), președinte al Consiliului de administrare al Î.S. „MoldATSA” (ianuarie-iulie 2014).
 
Și-a făcut studiile la facultatea de drept a Universității Libere Internaționale din Moldova, pe care a absolvit-o în anul 2003. A urmat apoi, în 2004, cursul „Tehnici de apărare a clienţilor în litigiile judiciare”, condus de William Hunt şi Gillian More (lectori ai National Institute for Trial Advocacy of United States of America) cu suportul American Bar Association – Central European and Euroasian Law Initiative.

În 2011 a studiat „Executive Master of Business Administration” la Newport University, SUA (clase susținute la Chișinău) cu modulele: Managementul Financiar, Contabilitatea, Managementul Resurselor Umane și Leadership, Analiza Industriei, Managementul Proiectelor,  Managementul Strategic, Marketing.

Ne-am gândit să-l invităm pe ministrul Vladimir Cebotari la un MediaRing pentru că în ultimul timp s-au acumulat mai multe întrebări pe care le-am putea discuta împreună. Avem în vedere unele prevederi din legislație care vizează mass-media, relațiile Ministerului Justiției cu reprezentanții presei, autosesizările la materialele critice apărute în mass-media, dar și chestiuni de ordin mai general, de exemplu, cum decurge reforma justiției, ce întreprinde ministerul pentru combaterea corupției și cât de mult se apropie sau se despart viziunile ministrului de cele ale jurnaliștilor în astfel de probleme de interes public major.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, timp de o săptămână (26 august - 2 septembrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.