Eşti aici

Voronin către un reporter Publika: Noi o să vă blocăm din toate părţile. O să aveţi probleme.

25 Noiembrie 2013
1468 de afişări

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a ameninţat postul de televiziune Publika TV în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, 25 noiembrie.

Voronin a spus că postul de televiziune Publika TV este afiliat mafiei. ”Voi sunteţi un canal cumpăraţi de mafioţi şi sunteţi exponenţi ai acestor mafioţi şi programele voastre sunt bazate întotdeuna pe aşa momente, sujete şi acţiuni semi-banditeşti”, a declarat Voronin, răspunzând întrebării unui jurnalist.

În acelaşi timp, liderul PCRM a acuzat Publika TV de reflectarea negativă şi manipulatoare a imaginii Partidului Comuniștilor. ”Noi o să vă blocăm din toate părţile. O să aveţi probleme. În mod democratic, civilizat, cinstit, o să fiţi blocaţi extraordinar. Noi cu forţele noastre, cu tineret, cu tot. Mai ales dacă aţi scăpa o vorbă şi o să spuneţi minciuni despre comunişti, să ştiţi că o să aveţi probleme foarte serioase”, s-a adresat Voronin jurnalistului de la Publika TV.

Tot luni, reprezentanții postului TV au anunţat că au expediat un demers Procuraturii Generale, în care solicită sancţionarea deputatului PCRM Iurie Muntean pentru acţiunile de ameninţare la adresa reporterului Dumitriţa Ciuvaga. Şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat însă pentru Media Azi că, până la acest moment, nu a fost înregistrată vreo solicitare de la Publika TV în acest sens. 

Postul Publika TV şi portalul Publika.md au anunţat, vineri, că nu vor mai documenta acţiunile PCRM până când membrii formațiunii nu își vor cere scuze public pentru intimidările la adresa jurnaliştilor acestui canal. ONG-urile de media au condamnat și ele aceste comportamente ale liderilor comuniști față de jurnaliști și au cerut Biroului permanent al Parlamentului să examineze aceaste situaţii la una din şedinţele sale.

sursa foto: www.infoprut.ro