Eşti aici

Site-ul Popular Science dezactivează opțiunea de a comenta la articole

25 Septembrie 2013
1888 de afişări

Revista de știință Popular Science a dezactivat pe site-ul său opțiunea de comentarii la articolele postate, conducerea publicației motivând că mesajele agresive și cele spam au copleșit posibilitățile de moderare a secțiunii.
 
Într-un editorial publicat pe site, redacţia Popular Science spune că decizia nu a fost luată cu ușurință. "În calitate de divizie de știri a unei reviste de știință și tehnologie care există de 141 de ani, ne angajăm să încurajăm dezbaterile dinamice, intelectuale". Problema, însă, spun cei de la Popular Science, este că "trollii" și "spammerii" au copleșit publicația și abilitatea angajaților de a modera secțiunea de comentarii.

"Suntem departe de a sugera că doar noi, din toată lumea, atragem comentarii ofensatoare. Nici nu vrem să sugerăm că toți, sau majoritatea, comentatorilor noști sunt specimene stridente, agresive, din pătura de jos a internetului (...) Dar chiar și o minoritate poate mânui suficientă putere încât să schimbe percepția unui cititor cu privire la un articol, potrivit studiilor recente", spun jurnaliștii.

Potrivit unui studiu publicat de un profesor de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA, comentariile necivilizate nu doar polarizează cititorii, dar contribuie şi la schimbarea interpretării pe care unii și-au format-o despre text. Concret, dacă la un articol despre o nouă tehnologie cineva postează un comentariu jignitor și spune că respectiva invenție este proastă, ceilalți cititori vor începe să vadă mai multe dezavantaje la acea tehnologie, arată cei de la Popular Science.

Aceștia au mai menționat că orice subiect, de la originile schimbării climatice până la evoluția planetei, a devenit o țintă de atac. "Certitudinile științifice au devenit un alt subiect de [dezbatere] la televizor", au mai scris jurnaliștii, adăugând că secțiunile de comentarii sunt o "reflexie grotescă a culturii media".

Popular Science amintește că cititorii au opțiunea să le transmită mesaje autorilor prin Twitter, Facebook, Google+, Pinterest, live chat sau e-mail. Publicația online va activa secțiunea de comentarii de pe site doar în cazuri rare, când articolele postate au șanse să atragă discuții "inteligente și viguroase".

sursa foto: www.popsci.com