Eşti aici

​Google Europe blochează canalele de Youtube ale Russia Today și Sputnik

01 Martie 2022
495 de afişări
Compania Google, care deține platforma Youtube, a anunțat „blocarea imediată”, pentru utilizatorii europeni, a tuturor canalelor care au legătură cu Russia Today și Sputnik, în contextul războiului din Ucraina, scrie Biziday.ro.
 
Sursa notează că, deși un purtător de cuvânt al Youtube a precizat că va mai dura ceva timp până ce toate modificările vor fi produse, la accesarea canalelor în limba engleză RT (cu 4,6 milioane de abonați) și Sputnik (cu 321.000 de abonați) se deschide o filă goală cu textul: „Acest canal nu este disponibil în țara ta”.
 
Anterior, și compania Meta a transmis că restricționează rețelele RT și Sputnik în Uniunea Europeană, pe toate platformele sale, cele mai importante fiind Facebook și Instagram. În schimb, Twitter va eticheta postările instituțiilor mass-media rusești controlate de stat și le va reduce vizibilitatea.
 
Comisarul european Thierry Breton a declarat astăzi că executivul Uniunii va cere aprobarea tuturor țărilor pentru restricționarea conținutului celor două grupuri de presă rusești, indiferent de canalul de difuzare (Internet, cablu, satelit, aplicații online etc.).