Eşti aici

Un fotograf AFP a fost rănit în Pakistan, în timpul protestului contra Charlie Hebdo

27 Ianuarie 2015
1079 de afişări
Asif Hassan, fotojurnalistul Agenției France Presse (AFP), în vârstă de 38 ani, a fost împușcat în timpul unui protest contra Charlie Hebdo, desfășurat recent de către organizația studențească a partidului religios Jammat-e-Islami în fața consulatului francez la Karachi (Pakistan).
 
Mulțimea, care manifesta împotriva imaginilor profetului Mohammed din revista franceză Charlie Hebdo, a deschis focul asupra poliției. Hassan a fost transportat de urgență la spitalul universității Aga Khan și în prezent se află în stare stabilă. Un operator TV local de asemenea a fost ușor rănit în timpul protestului.
 
Federația Internațională a Jurnaliștilor (International Federation of Journalists (IFJ)) a condamnat atacul. Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (Committee to Protect Journalists (CPJ)), cu sediul la New York, a cerut tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de acest incident.
 
„Cerem ca autoritățile să investigheze rapid și detaliat cazul de împușcare a fotografului AFP Asif Hassan și să tragă vinovații la răspundere”, a menționat Bob Dietz, coordonatorul de programe pentru regiunea Asia a CPJ.
 
Pakistanul ocupă locul 158 din 180 de țări în Indicele libertății presei pentru anul 2014, iar în perioada 2009 – 2011 a fost considerat țara cea mai periculoasă pentru jurnaliști. În ultimii cinci ani, aici au fost uciși 45 de jurnaliști.
 
Sursa foto: http://www.ifj.org