Eşti aici

Un fost polițist susţine că l-ar fi ucis pe jurnalistul mexican Moises Sanchez

28 Ianuarie 2015
1518 afişări
Corpul unui jurnalist mexican, care fusese răpit de persoane înarmate acum trei săptămâni, a fost găsit. Și, potrivit autorităților statului Veracruz, un fost ofițer de poliție ar fi recunoscut că l-a ucis pe Moises Sanchez la cererea unui primar.

Sanchez, jurnalist din orașul Medellin de Bravo, care activa la ziarul săptămânal „La Union”, a dispărut pe data de 2 ianuarie. El publica articole despre corupția din administrația locală, una din țintele frecvente ale ziarului său fiind primarul Omar Cruz. Rudele lui Sanchez au afirmat că el fusese amenințat înainte de dispariție.

Procurorul statului Veracruz, Luis Angel Bravo, a anunțat duminică, precum că la periferia orașului Medellin de Bravo a fost găsit corpul lui Sanchez.

Potrivit procurorului, un fost ofițer de poliție a mărturisit că a participat la omorul lui Sanchez împreună cu alte cinci persoane, la indicația directorului adjunct al poliției orașului și, susține el, la cererea lui Cruz.

Fostul polițist a spus că ei l-au decapitat pe jurnalist, i-au mutilat corpul și l-au aruncat într-o râpă.

Primarul are imunitate față de urmărirea penală, însă Bravo a declarat că va cere de la organul legislativ al statului Veracruz să-i retragă imunitatea pentru ca acesta să poată fi pus sub acuzare.

Din decembrie 2010, cel puțin 11 jurnaliști au fost uciși în statul Veracruz, acesta fiind unul dintre cele mai periculoase locuri pentru reporteri din Mexic, ţară care, la fel, este considerată periculoasă pentru reprezentanţii presei.
 
Sursa: AP via ABCTheguardian.com
Foto: Reuters