Eşti aici

Un post de televiziune italian refuză să difuzeze materiale video produse de ISIS

04 Martie 2015
1257 de afişări
Postul de televiziune de stat din Italia “Rainews24” a anunţat că renunță la difuzarea materialelor video produse de grupul de organizații islamiste “ISIS”. Directorul acestui post, Monica Maggioni, a informat că, începând cu data de 23 februarie, știrile referitor la “ISIS” vor fi prezentate fără imagini, care vor fi înlocuite cu descrierea textuală a conținutului.
 
Potrivit administraţiei postului “Rainews24”, decizia a fost luată în urma unor discuții care au durat câteva luni şi urmăreşte scopul de a nu servi drept instrument pentru promovarea propagandei ISIS. Maggioni a caracterizat “ISIS” drept “Hollywood terorist”, care face uz de tehnologiile avansate de producere și redactare a materialelor video pentru a propaga frica și a recruta combatanți în întreaga lume. În opinia ei, este de datoria canalului de a nu contribui la atingerea acestui obiectiv.
 
Decizia postului public de televiziune “Rainews24” a declanșat dezbateri largi în presa italiană despre rolul jurnalismului. În timp ce unii jurnaliști au susținut iniţiativa postului, alții au combătut-o, afirmând că presa nu are dreptul să ”ascundă” informația de care dispune şi că materialele video produse de ISIS oricum sunt răspândite prin rețeaua Internet și pe canale tv neoficiale.

 

Sursa: http://www.theguardian.com