Eşti aici

Ghid de Verificare a resurselor social media, lansat în ianuarie

05 Noiembrie 2013
1800 de afişări

Centrul pentru Jurnalism Independent din Olanda lansează, în iarna aceasta, o nouă resursă online pentru jurnaliști. Ghidul de Verificare (Verification Handbook) - după cum este numită aceasta - va ajuta reporterii să identifice sursele de încredere și cele false într-o urgență. Accesul la Ghidul online este gratuit, iar data lansării va fi 28 ianuarie.

Ghidul de Verifcare aduce laolaltă expertiza unor renumiți editori și experți media internaționali, care lucrează pentru instituții precum BBC, Storyful, ABC, Poynter, GigaOm, Digital First Media și  Institutul de Cercetare Computerizată din Quatar. Această resursă oferă jurnaliștilor unelte, tehnici și un ghid pas cu pas pentru a identifica ce tip de conținut este sigur în timpul unor urgențe.

”Când are loc o criză, sursele de informare de încredere - precum organizații media sau de ajutorare a victimelor - trebuie să verifice și să citească toate informațiile care sunt distribuite și publicate, după care să informeze la rândul lor publicul cu date corecte și verificate”, se arată pe site-ul organizației.

Ghidul va fi editat de Craig Silverman și se va concentra pe verificarea conținutului publicat pe social media.