Eşti aici

Un bărbat înarmat a împușcat un fotograf al ziarului francez Libération într-un atac asupra redacţiei

18 Noiembrie 2013
1503 afişări

O persoană neidentificată a intrat, luni dimineaţă, cu o pușcă de vânătoare în mână în holul clădirii în care se află redacţia ziarului francez Libération. Bărbatul a tras două focuri de armă în direcţia persoanelor aflate în hol, iar un glonte l-a nimerit pe unul din fotografii redacţiei, în vârstă de 27 de ani, informează BBC News. Victima se află în stare gravă la spital, iar agresorul a reuşit să fugă, transmite și Ria.ru.

Martorii oculari spun că atacatorul avea în jur de 40 de ani și nu a spus niciun cuvânt înainte să tragă spre oamenii din clădire.

Un atac asupra sediului băncii Societe Generale din Paris a avut loc în aceeași dimineață, însă autoritățile nu pot confirma dacă acesta a fost înfăptuit de același agresor. Nu au existat victime. De asemenea, la această oră, mai multe persoane sunt luate ostatice într-o clădire de pe bulevardul Champs Elysee.

Imediat după incidente, Poliţia din Paris a pus sub pază toate redacţiile presei locale.

Vineri, un bărbat neidentificat a încercat să orchestreze un atac armat asupra redacției BFMTV, însă nicio persoană nu a fost rănită.

sursa foto: Albert Facelly pentru Liberation