Eşti aici

Un prestigious premiu pentru curaj acordat jurnalistei Khadija Ismayilova

07 Mai 2015
1847 de afişări
Aflată în detenție de cinci luni, Khadija Ismayilova a primit prestigiosul premiu “Libertatea Cuvântului” în numele Annei Politkovskaia, instituit de Organizația neguvernamentală Reach All Women in War. Premiul i-a fost acordat pentru curajul de a realiza mai multe articole de investigație, informează contact.az
 
"Khadija Ismayilova a demonstrat mult curaj pentru a scoate la iveală cazurile de corupție de la cel mai înalt nivel din Azerbaidjan. Ea a investigat legăturile de afaceri ale familiei prezidențiale cu compania "Telia Sonera”, prin aceasta expunându-se la un risc imens. Arestarea jurnalistei este o încălcare a libertății de exprimare, o acțiune rușinoasă a celor care dețin puterea și, pe această cale, doresc să-i descurajeze pe jurnaliști de a investiga abuzurile guvernanților”, a declarat președintele Clubului Național de Presă din Suedia, Bjorn Hager.
 
Khadija Ismayilova este deținătoarea mai multor premii internaționale, fiind printre cei ”100 de Eroi ai Informației”.
 
Amintim că jurnalista de investigație și corespondenta Europei Libere din Azerbaidjan, Khadija Ismayilova, a fost arestată la 5 decembrie 2014, la Baku, pe motiv că ar fi provocat tentativa de suicid a unui coleg de serviciu.

 
 
Sursa foto: Radio Europa Liberă