Eşti aici

Un corespondent „NTV” a abandonat postul, refuzând să participe la „nebunia propagandistică”

11 Iunie 2015
1491 de afişări
Corespondentul „NTV” Constantin Goldentsveig şi-a cerut iertare de la telespectatori, pe pagina sa de Facebook,  pentru că a participat la „nebunia propagandistică generală”, informează ARU.TV. Potrivit sursei, jurnalistul anunţase încă în luna martie despre intenţia sa de a părăsi NTV, iar contractul de muncă  urma să expire la sfârşitul lunii iunie. El însă a fost concediat imediat, după ce a acordat un interviu canalului german de televiziune „Phoenix”.

În interviu, jurnalistul afirma că pentru Vladimir Putin faptul că nu a fost invitat la Summitul G7 a fost „destul de dureros” şi că acesta „se simte lezat”. Răspunzând la întrebarea despre cât va mai dura regimul Putin, Goldentsveig  a comparat etapa actuală de guvernare cu cea a URSS-ului de la sfârşitul anilor ’80 sau „cu alte regimuri autoritare”, subliniind că “nimeni nu şi-a imaginat că acestea vor cădea atât de repede”.

„Nu am dorit deloc să spăl „rufele” în public. La rugămintea colegilor, am acordat un interviu unui canal german, în care mi-am expus umila mea părere despre cum s-a simţit conducerea Rusiei când a fost exclusă din G7. După care, postul de televiziune „NTV” a decis (sau a decis altcineva pentru el) să se despartă de mine în aceeaşi zi, şi nu peste câteva săptămâni, cum era planificat”, a relatat Constantin Goldentsveig pentru ARU.TV.
Potrivit jurnalistului, în acest fel “tovarăşii au demonstrat totodată cum funcţionează la televiziunea rusă cenzura, autocenzura şi propaganda”.

„Îmi cer iertare că în ultimul timp am participat şi eu uneori la nebunia propagandistică generală. Concluzia e banală, dar inevitabilă: aranjamentele cu propria conştiinţă sunt bune doar pentru că pot fi anulate totuşi, ca orişice contract de muncă, chiar şi unul comod. Trăiască igiena personală! Ura!”, a scris Goldentsveig pe pagina sa de Facebook.