Eşti aici

Deputații din Rusia vor înregistrarea tuturor site-urilor la Roscomnadzor

28 Februarie 2014
1604 afişări

Comitetul Dumei de Stat din Rusia privind politica de informare a avizat pozitiv în prima lectură un proiect de lege privind înregistrarea obligatorie a tuturor resurselor online create în Federația Rusă la Serviciul Federal pentru Supravegherea Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (Roscomnadzor), transmite Lenta.ru citând Interfax.

Proiectul de lege privind obligarea înregistrării site-urilor la Roscomnadzor a fost propus de către toate fracțiunile din Duma de Stat încă la de la mijlocul lui ianuarie. În cazul în care documentul va fi aprobat, toate persoanele fizice și juridice care intenționează să înregistreze un site pe Internet în Rusia ar trebui să anunțe instituția respectivă despre începerea activității. Pentru cei care vor refuza să înregistreze site-ul sunt prevăzute amenzi: de la trei până la cinci mii de ruble pentru persoane fizice și pentru persoane juridice de la 100 de mii până la 200 de mii de ruble.

Pe deasupra, proiectul de lege prevede arhivarea tuturor acțiunilor utilizatorilor pe site timp de șase luni - este vorba atât despre păstrarea textelor, cât și a imaginilor, sunetelor și oricăror alte activități. Potrivit autorilor acestui proiect, datele pot fi transmise organelor legii în caz de necesitate.

În același timp, Roscomnadzor are dreptul să solicite furnizorilor de internet blocarea site-urilor care au un conținut ilegal. În momentul de față, site-urile create și înregistrate în Rusia care nu au statut de mass-media nu trebuie înregistrate la autorități.