Eşti aici

Un grup de 33 de jurnaliști aflați în Siria a fost ținta unui atac de artilerie lansat de la granița cu Turcia

01 Martie 2016
1147 de afişări
Un grup de jurnaliști de diferite naționalități aflați în provincia Latakia, din nordul Siriei, unde există o bază aeriană rusă, a fost ținta unui atac de artilerie lansat de la granița cu Turcia, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, relatează DPA.

Grupul format din 33 de jurnaliști, unii proveniți din Rusia și SUA, a fost vizat de tiruri de artilerie, iar câțiva au fost răniți ușor, a mai spus Konașenkov, citat de agenția de știri Tass.

Se pare că tirurile de artilerie ar fi fost lansate de Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida din Siria, care, ca organizație desemnată de ONU drept teroristă, nu este inclusă în acordul de încetare a focului intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii trecute în Siria.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat că Moscova dorește închiderea frontierei turco-siriană deoarece aceasta este utilizată pentru a furniza arme teroriștilor, unele fiind ascunse în convoaiele cu ajutoare umanitare provenite din Turcia.

Sursa: www.agerpres.ro
Sursa foto: www.novinite.com