Eşti aici

Letonia a blocat activitatea Sputnik pe teritoriul ţării

30 Martie 2016
1077 de afişări
Portalul Sputnik Letonia a primit o notificare oficială privind închiderea numelui de domeniu .LV, anunta Delfi.lv cu referire la serviciul de presă al Sputnik.În conformitate cu o scrisoare oficială sosita din partea registratorul domeniului, care citeaza o cerere adresată de Ministerul leton de Externe, „înregistrarea numelui de domeniu sputniknews.lv este o încălcare a Regulamentului Consiliului UE privind măsurile restrictive împotriva amenințării integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei”.

Scrisoarea precizează că încălcarea regulamentului menționat anterior poate fi un motiv de urmărire penală în temeiul Codului penal al Republicii Letonia.

„Sputnik Letonia nu a încălcat niciun punct al legislației în vigoare din Letonia și Uniunea Europeană. Închiderea numelui de domeniu .lv este cenzura directă practicata de autoritățile letone. În acest fel, Letonia în mod direct încalcă dreptul mass-media la colectarea și diseminarea de infomratii ..”, – a declarat redactorul șef al Sputnik, Margarita Simonian.

Principalul organ de propaganda ruseasca, Sputnik este un serviciu multimedia internațional lansat pe 10 noiembrie 2014 de Rossiya Segodnya (RT),  deținut de guvernul rus. Sputnik a înlocuit agentia de stiri RIA Novosti pe plan internațional (care a rămas activă în Rusia) și Vocea Rusiei.

Sursă: www.paginaderusia.ro
Sursă foto: www.paginaderusia.ro