Eşti aici

Amnesty International se alătură luptei împotriva știrilor false cu ajutorul platformei „Truly.Media” care identifică fake news

28 Noiembrie 2017
2196 de afişări
Mișcarea mondială pentru drepturile omului Amnesty International a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a devenit primul client extern al „Truly.Media”, o platformă nouă, care are ca scop identificarea „știrilor false” prin utilizarea tehnicilor de verificare digitală pentru a putea identifica mesajele autentice sau frauduloase de pe rețelele de socializare.
 
Organizația scrie că „Truly.Media” a fost dezvoltată de Deutsche Welle, un radiodifuzor public internațional din Germania și o companie de software și dezvoltare din Grecia, Athens Technology Center.  Platforma online a fost inițiată pentru jurnaliști și cercetători din domeniul drepturilor omului. Această platformă permite verificarea în timp real a imaginilor video, foto și a altor materiale înainte ca acestea să servească ca bază de cercetare și raportare.

„Când adevărurile incomode provoacă oficialii la replici dure de genul „știri false” sau când conținutul postat pe rețelele de socializare are ca scop să prezinte un neadevăr, Amnesty International trebuie să fie gata să reacționeze, având la bază metode de identificare a informațiilor veridice”, a declarat Tirana Hassan, Director pe Situații de Criză, Amnesty International.

Secția de Verificare Digitală al Amnesty International include în prezent laboratoare de cercetare la Universitatea Cambridge, Universitatea din California-Berkeley, Universitatea din Essex, Universitatea din Pretoria și Universitatea din Toronto. În cadrul acestor laboratoare sunt mai mult de 100 de studenți care activează ca prima linie în verificarea conținuturilor online pentru cercetările din domeniul drepturilor omului.