Eşti aici

Un milion de dolari pentru jurnalismul de investigație și combaterea știrilor false

05 Septembrie 2018
901 afişări
Craig Newmark, fondatorul Craigslist și președintele companiei filantropice Craig Newmark Philanthropies, și-a asumat un rol important în susținerea jurnalismului și a educației media, scrie poynter.org.

Astfel, acesta a oferit publicației Mother Jones (MoJo), care se axează pe știri, comentarii și materiale de investigație, un milion de dolari SUA pentru a consolida departamentul de investigații și a combate campaniile de dezinformare împotriva poporului american.

Grantul vine după multiplele donații prin care Newmark a susținut ProPublica, Centrul de Integritate Publică și alte proiecte.

Potrivit acestuia, jurnaliștii au fost persoanele-cheie în domeniul apărării țării împotriva unui nou tip de război,  cum ar fi campaniile de hacking și dezinformare care au afectat alegerile prezidențiale din 2016 și evenimentele din noiembrie din Statele Unite.

„Publicația Mother Jones se pricepe foarte bine să combată aceste lucruri și m-am gândit că, dacă ar dispune de mai multe resurse, ar face o treabă și mai bună", a afirmat Newmark.

El speră că ajutorul oferit îi va ajuta pe jurnaliști să lupte mai eficient cu știrile false și dezinformarea.

Sursa Foto: Twitter.com