Eşti aici

Directorul postului CBS, Leslie Moonves, a demisionat în urma acuzațiilor de hărțuire – totuși, acesta ar putea primi 120 de milioane de dolari la despărțire

14 Septembrie 2018
809 afişări
CBS, gigantul american de televiziune și media, ar putea să-i plătească fostului său director executiv Leslie Moonves 120 de milioane de dolari, dacă investigația internă nu va găsi dovezi care să justifice acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa sa, notează The Guardian.
 
Duminică, 9 septembrie, Moonves a demisionat din compania pe care o conducea de 15 ani, după ce The New Yorker a publicat un articol cu noi acuzații de hărțuire sexuală împotriva sa.

Într-o declarație emisă luni, compania a declarat că în următoarele 30 de zile va aloca 120 de milioane de dolari pentru a-i plăti lui Moonves, cu excepția cazului în care consiliul va stabili încălcarea clauzelor stabilite în contractul de muncă.
În declarație se mai spune că 20 de milioane de dolari vor merge la „organizații caritabile care sprijină mișcarea #MeToo și egalitatea pentru femei la locul de muncă". Organizațiile au fost „desemnate de domnul Moonves în acord cu compania".

Faptul că Moonves ar putea primi 120 de milioane de dolari a declanșat reacții de furie pe rețelele de socializare. Regizorul Judd Apatow a scris, pe Twitter,  că locul lui Moonves este după gratii. Iar actrița Rachel Bloom, protagonista serialului de dramă și comedie Crazy Ex-Girlfriend, a afirmat că „Les Moonves ar trebui concediat fără să ia vreun dolar, iar acțiunile de agresiune sexuală descrise în articol sunt rușinoase pentru toți cei din corporație care știau despre crimele sale".

Considerat timp îndelungat drept unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, Moonves își pierde locul de muncă în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală, la fel ca și mogulul de film Harvey Weinstein.

Revista The New Yorker a publicat despre el două articole acuzatoare în acest sens, în care șase femei îl învinuiesc de hărțuire sexuală, violență fizică și intimidare. Investigațiile au fost făcute de renumitul jurnalist Ronan Farrow, care a dezvăluit anterior și abuzurile producătorului Harvey Weinstein.

Les Moonves susține că „acuzațiile îngrozitoare" de hărțuire sexuală împotriva sa ar fi false, dar a recunoscut „relațiile consensuale" cu trei dintre femei.

De menționat că acțiunile CBS au scazut cu 6% în ziua în care The New Yorker a publicat primul articol despre dezvăluirile făcute de cele șase femei.