Eşti aici

Preşedinta TVR anunţă că o dă în judecată pe reprezentanta angajaţilor în Consiliul de Administraţie

03 August 2020
574 de afişări
Președinta TVR, Doina Gradea, le răspunde Monicăi Ghiurco (reprezentanta angajaţilor în Consiliul de Administraţie, care s-a oferit să fie preşedinte director general al Societății Române de Televiziune - SRTv) și lui Alexandru Sassu ( fost producător general şi consilier al președintelui TVR), după ce cei doi s-au explimat public extrem de vehement la adresa șefei Televiziunii Publice, scrie paginademedia.ro

„Monica Ghiurco nu a putut să coordoneze, eficient şi cu o finalitate palpabilă, nici măcar propriul său proiect - grădiniţa pentru copiii angajaţilor TVR - şi nu a venit cu nicio idee constructivă în şedinţele actualului Consiliul de Administraţie. Cu toate astea, domnia sa vrea să dea senzaţia că este unica persoană cu idei şi contribuţii remarcabile la progresul Televiziunii Române", spune Doina Gradea.

Șefa TVR spune că o va da în judecată pe Ghiurco.

Despre Alexandru Sassu: „Scrisoarea de demisie a domnului Alexandru Sassu vine la capătul unei perioade foarte lungi, de luni de zile, în care nimeni nu a reușit să afle (și nici să înțeleagă) care a fost activitatea domniei sale în beneficiul TVR. Este cel puţin bizar faptul că dânsul simte nevoia să aplice ştampile şi epitete de tot felul pe colaborarea noastră. Realitatea este una singură: în ciuda repetatelor apeluri telefonice şi e-mailuri pe care i le-am adresat, nu m-am mai văzut şi auzit cu domnul Alexandru Sassu din octombrie 2019", răspunde Gradea.

Săptămâna trecută, cinci membri ai consiliului de administrație al TVR (inclusiv Monica Ghiurco), i-au cerut demisia Doinei Gradea.

Ulterior, departamentul de comunicare al TVR a răspuns în numele Doinei Gradea și, pe lângă explcații, a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere ale instituției, spunând că doi dintre cei care i-au cerut demisa șefei TVR nu purtau măști de protecție.

Monica Ghiurco a reacționat printr-un mesaj/scrisoare deschisă către Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager."

Tot săptămâna trecută și-a dat demisia și Alexandru Sassu. Fost șef al TVR în trecut, acum era producător general și consilier al Doinei Gradea.

Șefa TVR, scria Sassu în scrisoarea de demisie, „nu și-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală”.

Sursa foto: politiknews.ro/Doina Gradea