Eşti aici

Comisia pentru securitate informațională din Belarus a obținut dreptul de a sancționa instituțiile media pentru difuzarea informațiilor „dăunătoare”

30 Iunie 2021
862 de afişări
Președintele belarus Alexandr Lukașenko a oferit, printr-un decret din 28 iunie, noi competențe Comisiei interdepartamentale pentru securitate în mediul informațional, potrivit cărora ea va putea lua măsuri în privința oricăror instituții media pentru difuzarea informațiilor care pot dăuna intereselor naționale, scrie agenția Tass.ru. Decretul a fost publicat pe 30 iunie, pe portalul național de drept din Belarus.
 
Potrivit documentului, comisia va avea dreptul de a adopta decizii „cu privire la stabilirea, în produsele mass-media, inclusiv străine, resurse pe Internet, în publicații de pe rețele a mesajelor informaționale și/sau materiale, difuzarea cărora pot dăuna intereselor naționale Republicii Belarus”.
 
Anterior, Alexandr Lukașenko a semnat un alt decret, prin care au fost adoptate amendamente la Legea presei, iar comisia vizată a obținut dreptul de a limita accesul către portaluri web și blocarea site-ului instituției media în cazul în care sunt depistate mesaje informaționale care pot dăuna intereselor naționale. Decretul din luna iunie vine să completeze decizia precedentă.

Comisia pentru securitate informațională este un organ colegial, creat în noiembrie 2017 pe lângă Consiliul de Securitate pentru a coordona activitatea organelor statale și altor organizații în privința asigurării securității naționale a Republicii Belarus în domeniul informațional. 

Sursa foto: slovoidilo.ua