Eşti aici

Vladimir Putin interzice utilizarea cuvintelor vulgare în mass-media, cărți, în timpul evenimentelor publice

06 Mai 2014
1993 de afişări
Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni, 5 mai, o lege care interzice utilizarea cuvintelor vulgare în mas-media, filme, piese de teatru, spectacole, concerte, cărți și opere de artă. Legea va intra în vigoare la 1 iunie 2014.
 
Legea impune producătorilor media şi celor de cărţi să plaseze o avertizare în cazul în care materialele conțin cuvinte obscene, produsele respective urmând să fie comercializate în pachete sigilate, informează ИТАР-ТАСС.
 
Legea semnată de preşedintele rus interzice, de asemenea, ultilizarea limbajului obscen în timpul evenimentelor publice.
 
Potrivit actului normativ, nerespectarea interdicţiei va fi sancţionată cu amenzi de 2.000-2.500 de ruble (40-50 de euro) în cazul persoanelor fizice, 4.000-4.500 de ruble (80-90 de euro) pentru cei care deţin o funcţie publică şi vor ajunge la 40.000-50.000 de ruble (800-1.000 de euro) pentru persoanele juridice, transmite și portalul www.vesti.ru.
 
Experţii în filologie vor fi cei care vor decide de la caz la caz dacă termenii sau expresiile folosite poartă un caracter vulgar şi trebuie sancţionate.
 
La sfârşitul anului trecut, agenţiei de ştiri Rosbalt i s-a retras licenţa din cauza folosirii cuvintelor vulgare. De asemenea, în luna aprilie curent, deputatul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, a insultat o jurnlistă însărcinată.
 
Conform  datelor prezentate de sociologi, în Rusia, 66% din angajaţii companiilor folosesc în mod activ cuvinte indecente.
 

Sursa foto: http://www.huffingtonpost.com