Eşti aici

În Armenia a fost sistată transmisiunea radioului prin cablu

09 Iunie 2014
1913 afişări
Vestea că de la 1 iunie curent în Armenia a încetat să mai funcţioneze reţeaua radio prin cablu a atras nemulţumirea celor care încă din perioada sovietică s-au obişnuit să primească informaţii prin radioemiţătorul instalat în casă, ce transmitea programul radioului de stat, informează mediafreedomwatch.org.

Odată cu obţinerea independenţei Armeniei şi înfiinţarea difuzorului public, radioemiţătoarele prin cablu transmit programele Radioului Public al Armeniei (RPA). Directorul executiv al RPA, Armen Amirian, într-un interviu acordat pentru ziarul “Haykakan Zhamanak” spune că reprezentanții Reţelei de televiziune şi radiodifuziune din Armenia își argumentează decizia de a sista transmisiunea radioului prin cablu prin nerentabilitate financiară.

Potrivit aceleiași surse (“Haykakan Zhamanak”), în aprilie 2014, reţeaua radio prin cablu şi-a sistat activitatea pentru câteva zile, ceea ce a atras nemulțumirea ascultătorilor. Dacă la acel timp, în rezultatul negocierilor cu RPA, temporar a fost găsită o soluție de compromis referitor la achitarea serviciilor pentru prestarea serviciilor prin cablu, de această dată sistarea este definitivă, a menţionat Armen Amirian.

„,Ne-am adresat în cele mai înalte instanţe, dar nu a urmat nicio reacţie. În februarie 2014, reţeaua radio prin cablu avea 7 mii de abonaţi, iar în prezent, potrivit Companiei de televiziune şi radiodifuziune, sunt doar 2,5 mii. Se creează impresia că cifra abonaţilor se reduce la limită”, a spus în încheiere Armen Amirian pentru ziarul “Haykakan Zhamanak”.

Ministerul transporturilor şi comunicaţiilor al Republicii Armenia, precum și Compania de televiziune şi radiodifuziune nu au făcut nicio declaraţie pe marginea acestui subiect.

Așa sau altfel, abonaţii reţelei radio prin cablu, fără vreo explicaţie concludentă, au fost lipsiţi de furnizorul de informaţie cu care s-au obişnuit ani la rând. Este vorba, în primul rând, de ascultătorii în etate, care în marea lor majoritate, nu utilizează Internetul şi nu pot petrece mult timp în faţa televizorului din cauza problemelor de sănătate sau ale celor de ordin tehnic.

Sursa foto: http://mediafreedomwatch.org/