Potrivit sursei citate, 81 de angajaţi ai companiei au avut monitorizate conturile de e-mail, începând din 2012, când au fost investigate acuzaţii de fraudă, hărţuire, luare de mită şi încălcarea confidenţialităţii, informează.
Cercetările legate de presupusele scurgeri s-au dublat de la patru, în 2012, la 10, în 2013, au arătat cifrele oficiale. Dar radiodifuzorul nu spune ce informaţii consideră că au fost transmise din organizaţie.
Monitorizarea în secret a conturilor de e-mail ale angajaţilor a fost realizată de Serviciul de Investigaţie al BBC. BBC a confirmat că au existat 30 de ocazii, în 2012, şi alte 51, în 2013, când Serviciul de Investigaţie a pătruns ilegal în conturile de e-mail ale angajaţilor pentru a verifica dacă este ceva în neregulă.
De 14 ori au fost accesate conturile pentru presupuse scurgeri de informaţii şi de 15 ori pentru a se verifica acuzaţii de fraudă. Patru conturi au fost accesate pentru acuzaţii de furt, patru pentru hărţuire, unul în legătură cu o reclamaţie de violenţă şi unul în legătură cu o anchetă pentru luare de mită.
De asemenea, au fost 24 de situaţii în care BBC a accesat conturile angajaţilor ca parte a unui caz disciplinar intern şi alte patru situaţii când poliţia a întocmit o cerere oficială ca parte a unei anchete penale.
Totodată, conturile de e-mail au fost accesate de zece ori în legătură cu utilizarea abuzivă a computerelor şi de alte trei ori când au existat acuzaţii de "comunicare maliţioasă".
"BBC monitorizează rareori conturile de e-mail ale angajaţilor şi doar în circumstanţe excepţionale, când este rezonabil, necesar şi reprezintă un răspuns proporţional", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
"Monitorizarea conturilor de e-mail este legată invariabil de anchete penale sau disciplinare, iar angajaţii sunt conştienţi că monitorizarea poate să apară", a mai spus acesta, scrie Mediafax.
Sursa foto: http://s3.reutersmedia.net